Onder Miscellaneous zijn er ook foto’s van de volgende planten: abelia, arbutus, aucuba, berberis, callicarpa, caryopteris, ceratostigma,chaenomele, chimonanthus, choisya, cornus, cotinus, cytisus, edgeworthia, eleagnus, enkianthus, euonymus, forsythia, gautheria, hovenia, lavatera, leucothoe, leycesteria, nandina, neillia, osmanthus, perovskia, philadelphus, physocarpus, ribes, sambucus, sarcococca, spiraea, stranvesia, symphoricarpos, en trochodendron.Â
Alle foto’s waren in onze tuin genomen. Klik op de foto’s voor een grotere beeld en een slideshow
Clethra
Corylopsis
Daphne
Euonymus
Fatsia
Hamamelis
Hibiscus
Hydrangea
 Ilex(Hulst)
Kalmia
Kalmia zijn afkomstig van de V.S. en hebben dezelfde kweekbehoeften als rododendrons met de kanttekening dat te veel schaduw zal de bloei gaan beperken. De bloeiperiode sluit aan met het aflopen van die van de meeste rhodendron soorten en is ook duidelijk anders. De website van de Europees Kalmia Vereniging (http://www.kalmia-society.org/en/index.php ) is een goed beginpunt voor mensen die interesse hebben om Kalmia in hun tuin te introduceren en er is ook veel informatie op Internet te vinden.Hier in Nederland zijn Kalmia ofwel “Lepelstruiken” bij veel tuincentra en kwekerijen zoals Firma Esveld (Boskoop) te koop. Wij hebben verschillende soorten en cultivars in de tuin.
 Pieris Â
Poncirus trifoliata
In de zomerborder, zit onze enige winterharde citrus plant, Poncirus trifoliata, vol vrucht als ik schrijf in November (foto beneden). Poncirus draagt enorm grote doornen op zijn stam en, lees ik, wordt in Italië voor inbraakweerende hagen gebruikt. Plant hem niet te dicht bij een pad anders loopt men de risico een schram op te lopen. In de lente zijn er veel witte geurende bloemen (foto beneden rechts) en die gaan over in de vruchten in de herfst.  Geïntroduceerd in Europa uit noordelijk China rondom 1850, doet hij het best in volle zon en is volledig winterhard.
Mahonia
Rozen
 Persica of Hulthemia Rozen
Vrijwel iedereen die aan rozen denkt, denkt gelijk aan groot gevulde bloemen met een lekker geur – men heeft een soort standaard beeld voor oog. Vroeg in de zomer van 2017 waren wij aan het fietsen bij Lottum in Noord Limburg en bezocht de rozentuin midden in het dorp. Wij waren eigenlijk te vroeg in het seizoen maar, achter in de tuin, viel een ware explosie van kleur op. Dichterbij gekomen, bleven wij ons afvragen wat ze waren; de bloemen met donkere vlekken deed me gelijk aan een Cistus denken! Ze waren toch rozen en, met name, selecties van Peter Ilsink’s “Babylon Eyes” hybriden dat zijn nu door Interplantverspreid. Zoals de beelden laten zien, bieden deze rozen iets heel anders aan dan dat eerder vermelde “standaard beeld”.
Geschiedenis
Via Internet ontdek je vrij snel dat eind jaren ’60 waren rozenkwekers zoals Jack Harkness al bezig om bloem eigenschappen van Hulthemia persica in hun hybriden te krijgen. Het idee was gauw door andere kwekers gewaardeerd en een de VS kweker James A. Sproul heeft veel werk verricht en informatief beschreven in een artikel “Hulthemia roses and the red blotch” dat kan via de “helpmefind.com” website worden bekeken. Hulthemia persica is een lid van de rozen familie en komt in Iran en Afghanistan voor. Terwijl de bloem met zijn centraal donker markeringen interessant is, bladderen en verder planten eigenschappen zijn niets voor een tuin catalogus.
“Babylon Eyes” eigenschappen
Bloemen hebben centraal donker kleuren, mooie bladderen en , volgens rapporten ( ik heb ze pas dit jaar in de tuin geplant) goed ziekte weerstand, parfum, een lang doorbloeiende seizoen zonder de noodzaak om uitgebloeide knoppen te verwijderen. Tot september heb ik mijn planten in potten gehad en ze waren vrijwel altijd een doelwit voor tuin bezoekers die vaak vroeg of ze te koop waren en vervolgens vroeg waar ze te koop waren – zie de eerder citeerde Interplant link.